It's a Jurnal, Partner, and Storylife

Thursday, 19 July 2012

NewBorn Month, Ramadhan

I'm currently at Melaka Sentral, with Deanna. We thought it was going to be a great journey, but it was different then. Our plan quite ruined but despite that we still creating smiles sincerelye. Meanwhile, we accompany our batch mates while I suddenly read on his blog. Huhuuu. My hajat for this Holy month is I stressly want to practice solat Dhuha. Are you ready for it ? *Yeah I'm ready for it - Tell Me Something.....:) Journey to the top : Malin

Friday, 22 June 2012

Truly Amazed

Now I'm currently at the class, my friend bought a new IPod touch and me, get the benefits. In add, now our class have been supplied with wireless connection, how happy we are. Just an intro for the new SEM I admit that I manage to turn to a better person. Homeworks are increasing though I'm still testing this new IPod. Haha. Last night, I was shocked by the teachers that the pre-trial MARA will be earlier than the actual date. OMG. I never felt like this before. But I believe in myself that I can do it. Although my prev pointer is just 3.71, there's no possible for me to strive for straight A+ this time. May you success Amalina, InshaAllah

Saturday, 9 June 2012

Dabo SIngkep : Those Faces

Masa di KPM : 3 Pagi semua dah segar

Makan makan dekat Carnival




Last Picture before balikk~ Us, and Them

Some of TGB's
Moment betulbetul sebeblum muntah :P


Dekat SMA



Dekat bilik hotel ni

The Family Members :)
Okay finally dapat jugak upload. Walaupun only some. This photos were always cherish my minds. Hopefully we can meet again. InshaAllah.
Assalamualaikum

Dabo Singkep Part Three

And so,

Arrived Tg Pinang, Alhamdulillah :)

We check-in hotel, then rest for a while. Oh. Tired and sad faces everyone. That evening, some keluar jalanjalan and pusing kawasan sekitar. Malam pun keluar lagi, pergi makan. Nasib baik tambang Rp3000 je, tak mahal pun. Tapi yg sedihnya, dia cakap nak bawak kami pergi Carnival. Ingatkan best la sangat, karnival pendidikan je. Teserempak dengan Nor , Ahnaf, and tak ingat sorg lagi.

Penat jugak jalan takda benda nak beli. Last last kami end up dengan makan dekat situ. Lepastu balik hotel, tidur. Bestla siapa yang main True or Dare samapi tidur kat kakilima tu kan :P

Besoknya,
Memang betul shopping kalini. Bayangkan telekung suteranya RM 50+ je ? Rambang mata kan? I bought kain for Eid Celebrations. Tak sabarnyaa nak tunggu baju tu siap. Songket Indon. Duit memang habisla. Dulu before datang sini mama cakap "bukan nak beli apa sangat kan". Nah ambik balik dengan Zero Rupiah.

Then kami pun naik feri balik Malaysia. Oh so sad, dah habis ke trip yg kami prepare selama exam weeks tu? Dah habis ke? Macam tak percaya je. But the fact memang dah tamat pun. Dekat Stulang Laut pun ramai la parents dah ambil. Budak Johor la. Kami yg tak berkenaan ni naik bas balik maktab.

Allah, it was the best trip ever. Dekat situ dah tau dah perangai semua orang. Even though much la jugak moments yg diorg storystory tu tiada aku, but I can feel the happiness. You know why?
Because we, Kumpulan Riau
(Bal suggested that name)

Dabo Singkep Part Two

Remind you, it's a very long entry Haha
Masa di Indonesia

Dekat Tg Pinang kami terus transit feri untuk ke Dabo. Agak rushing sebab dah lambat masatu. Berjamjam jugak perjalanan ke Dabo.

Sampaila one time ni, feri melambung lambung. Aku taksangka semuanya macam Jakun. But, seriously macam riding a horse. Diorang kemain lagi seronok, wooo sana wooo sini. Dalam hati aku MashaAllah dah cuak. SERIOUS. Aku dah agak aku akan muntah. And my guest is right. Two times pulak tu. Sakit perut aku. Scenery dalam feri tu takyah cakap la CHAOS sangat, semua org followfollow vomit. Urusetia panik, dengan takcukup beg plastik tong sampah pun jadila. Paling sedih, ada beg yang kena muntah. Pity that person. -__-

Arrived at Jaguh Jetty then. Kami naik Bas Kabupaten Lingga untuk ke Dabo. Sangatsangat mengantuk sebab penat muntah tadi. Sampai je dah dapat krisis, toilet takda air. Masatu dah rasa "naaakk balikkk". Apala lembik kan? Malamtu penyerahan pada keluarga angkat. Best sangat because dapat dengan Alya <3 Hihi

Malamtu no electric supply. What??! Lagila hati struggle nak balik. Tapi aku sedar, itula aku tujuan pergi program ni. Selain nak penuhkan Student Profiling aku sahaja, aku boleh belajar Other's Life. Yela kan, manusia bukan Pencipta, sentiasa Mewah Segala Benda. At that time, aku rasa insaf. Kenapa aku tak bersyukur, tiada current supply je pun, gelap sikit je bukan tiada rumah langsung. Directly at that time aku belajar kesilapan aku. Sedar tak sedar ruparupanya kami ada siblings lagi. Hareiz, Aima and Dedel. Masani la kami jadi rapat. Best bukan?

Okay, entry ni paling panjang cause banyak sweet moments dekat part ni la.

The next day we went to Lapangan. Ada bicycle race apa tah. Mula mula semua excited nak tengok, masa participants ke lima ke enam dah sampai tibatiba jadi Chaos. Argue and fights occur, us that's watching there semuanya Silent. Frightening la jugak. Dekat situ siap ada nyanyi nyanyi lagi. Peliknya? Tiada dalam jadual pun. Tapi HEK kami pun ada disitu, so kami ignore je laa. Last last kami dapat tahu yg seharusnya kami di Pagoda (Mini Perpustakaan). But before that dah sempat travel dah pekan disitu. Semua kalut cari simPATI. Haha :D

The next day is all about Lawatan. Pergi Perusahaan Batik, Projek Ekonomi, Kraf dan Cenderamata. It's quite boring, alah kat Malaysia pun ada. The most best part of the day is we went to Air Terjun Batu Hampar. Boys jela yg mandi pun but us yg watching ni pun, Enjoying the Scene jugak. Boys try to build a tower in the water. Haha kelakar. Childish juga mereka ni. That part I just realize, TGBians boys la yang paling ceria. Mungkin sebab paling ramai kot.

Malamtu,
Best ni. Our(s) family angkat, Me Alya, Aima Dedel , Hareiz, Nina and Jiha gather. Because ada Ikan Bakar malamtu. Touched sangat mereka kan orang susah. Oh how much they had spent for this sessions. We were like families at the time being. :')

The next day is trip to Pulau Daik. Yang bercabang tiga tu. Mostly ziarah makam makam Sultan. tapi banyak jugak yang misteri. Misalnya, kira tiang kali ketiga mesti taksama, duit bergulung dekat tangan, air dala tempayan sejuk tapi luar panas, and banyakbanyak lagi. Aku pulak berjaya naik trak pak polisi. Best la sebab dalam van panas and mampai bagai. Hihi :D

Okay malamtu malam kebudayan. Sungguh tak disangka, the Boys really perform that night. Congrats guys, you bring TGB's identity. Part paling best is masa joget lambak. Habis semua orang ditarik untuk meari. Budak laki takyah cakap la, semua lari lintang pukang. Maybe to them it was enjoy, but for TGBians, it's not.

Lepas je malamtu diorg yang ada motor semua keluar pergi jalan jalan. Isk isk sampai hati. Hal ini aku ngan Alya je tau. Okay takmampu cerita -__-

Balik rumah malamtu Ibu dah beli barang untuk balik esok. Huwaaa sedih sangat. Kenapa sekejap sangat ni? Inilah manusia, tak pernah bersyukur. Sayu je malam tu. Dah siap packing semua barang aku pun tidur.

Besok paginya, us ( me and alya ) jadi orang paling awal siap. Even Hareiz pun tak mandi lagi time tu. Pergi rumah NekMi breakfast macam biasa. Dingin je dalam rumah tu. Memang kitorang snap habiss laaa. Sedih sedih sedih. Ibu pun nangis. :'(

Dah salam salam semua they hantar kitorang ke Gedung. Dengan beg besarnya. Dengan facepalm nya. Oh tak dapat tahan sedih sangat. Dekat gedung tu salam salam dengan semua. Paklong pun ada masatu. Farewell to Dabo. Kami pun bertolak ke Jeti Jaguh and then ke Tg Pinang.

Fuh. So long.

Dabo Singkep Part One

But today i succeed, at last posting on my holiday :P Act it's a school trip for Community Service.

Do you know where? It's Dabo Singkep, Kepulauan Riau, Indonesia.

Sebelum Tiba Di Indonesia

We, TGBians send 50+ participants for this trip. Because of the-most-participation-ever, we have to have our own organisation. We need to prepare for the dancers. Haha for Zapin. The MT and AJK's had been selected. Not me who join the dance, but the GUYS. Oh, Im so proud of them.

Sebelum pergi tu, dua minggu untuk exam Sem 1. Kesian mereka setiap malam berlatih. MT pulak facepalm fikirkan mengenai dana, surat and so on. But we, yang bawahan pun tak duduk diam. Apa yang buat aku benarbenar shocked is malam nak cari baju dekat bilik stor tu.

Unexpected! Kalini aku joinla sebab aku under AJK Penginapan, so takbanyak kerja di Malaysia. Maybe takdak langsung. Malamtu kami ramairamai pergi geledah bilik setor Blok E, F dan G yang banyak baju turun temurun from one batch to another. Cari yang okayokay, pastu asingkan, masukkan dalam plastik dan kumpul dekat tengah dataran. Masa tu tak rasa penat langsung walaupun berpeluh nak bagai. Alhamdulillah :)

Nak dijadikan cerita, we make the round table of Block E as a place of lepak. Tersangatla best masa tu. Ye lah eventhough dengan org yg takpernah rapat pun boleh jadi Geng macamtu. Wah hebatla TGBians. Celoteh la sampai 3 pagi.

This trip memang challenging. Before pegi tu, semua kelam kabut nak kena call for Dana. MT pulak especially Secretary pening memikirkan dana yang dalam akaun KOOP. Kesian mereka. Kami hanya mampu komen dari bawah. Funniest part is masa Firstly aku call, Alhamdulillah diangkat. Pujuk punya pujuk lastlast dia letak mcmtu ja. CEIT apala pakcikni. But, takpela aku dah try kan? At least aku dah jalankan amanah aku.

Okay ni before pergi. Tak sabarsabar gila gua cakap. HEE. Exam agak terabai tapi spot question banyak membantu ;P


Jengjengjeng..

Tibanya hari yang dinantikan. Kami bertolak pergi KPM Ayer Molek lepas Asar macamtu. Awal-awal dah kena marah sebab ada a few girls yang lambat. Aku pun =.='. Org last pulak tu. Dah sampai KPM, having dinner and yang kelakarnya, boleh pulak kucing tu pancut dekat Nana. Kesiann Nana. HAHA

Then malamtu I dont Sleep, sebab nanti takut tak terbangun semuanya. Memandangkan semua org dah lentok before aku, so aku takjadi tidur. Pagi tu pukul 3 pagi bertolak dari KPM and we arrived Stulang Laut 20 minutes befor 7.00am.

After that, first time naik boat yang lama perjalanannya. Alhamdulillah the way to Tg Pinang clear, tak mabuk.

Lambat

Tahu apa yg lambat? Aku la. Org lain dah post pasal trip to Riau seminggu lepas, malamni aku baru nak post. Biasalaa biar berhabuk dalam draft dulu kan? Inilah Kenangan :)

Friday, 8 June 2012

Kenapala aku taksuka upload gambar?

Hahaha tengok tajuk pun dah dapat agak how frust I am with this slow Internet connection. Idk why. Before this it was quite fast, sometimes. But i dont really have feeling to updates blogs with pictures. Itulah aku. :)

Tujuan

Okay, first thing is today's topic is based on the double blog that I have. 
My Blog yang lagi satu tu adalah The Roadway to SPM. Dekat situ I really admit that aku coret tentang cerita menuju SPM. Susah payah, pahit manis dan suka duka menjelang SPM akanku coretkan disana. 
Mungkin lebih feeling. Islamic. Academically. Weird. Tak kisahla.
Then, bila dah tamat SPM kita cerita la pulak the moments after that.
Maybe, kalau rajin.

Lebih formal, of course. Aku kan nak jadi matang! :P Hopefully.

Then apa pulak function blog ni? This Blog aku decide nak catit segala-galanya pasal __MEMORIES__. That's it. Best ke hampeh ke, asalkan kenangan trips, School Years, College Years, and the rest of my life akan tercatat disini. InshaAllah.

Sebenarnya tiada beza pun between both blogs. Yes, both is Mine. My journey as hamba Allah.
Pandai-pandaila nanti aku berlaku adil keatas kedua-dua blog. HEE

Okay, act I just love to blogging. The first and for most reason is to 'plant' the habit of writing/typing in my soul.
Haha Great bukan?
Selain accountant (or other jobs yang berkenaan) aku nak jadi penulis buku.
Penulis la senang kata. Bukan senang. Buku 'Biar Mimpi Sampai ke Bintang' hasil projek SEM aku pun, pecah kepala nak buat.
Ingatkan bagi cikgu nak tolong publishkan, rupanya banyak pembetulan.
Memang tak berjiwa penulis aku ni. Takpela not your luck today.
Allah Maha Pemurah
There's always Him with me :)

honestly : The Learner

Thursday, 7 June 2012

Janji Ditepati

okay ini bukan tajuk pasal Datuk Najib turun Kulim ke apa
ini cuma pesanan untuk diri sendiri
aku taktau kenapa bila tengok others macam semangat je buat homework bagai
and resume and so on
but i still dont have that feeling. okay i admit it aku ni PEMALAS

tapi harini katakata ini untuk empunya badan
NUR AMALINA AHMAD FUZI akan struggle gila untuk siapkan 3 homework
sebelum detik 12 malam

bila difikir-fikirkan balik okay i just realize
that i only score in examination based on spot questions
whate ---- man? aku ni banyak sangat main main
never to be regret

SO,
tonight aku akan stay up sampai besok dan siapkan segala homework
mulai harini aku nak tanam semangat SPM and conquer the TRIAL and SPM results in my batch
so tengok la golongan 4flat tu mesti ada aku
tunggulah TGBians

all my family were putting high hopes in me
but i still ignoring it
just relax kononnya perasan pandai sangat

tapi,
their spirits make me notice that IM A STUDENT
so  i should SCORE and succeed
yes. THEIR'S. eventhough they're not really know me
but that's what friends for
THANK YOU FRIENDS.

by : Malin

Friday, 13 April 2012

MEREKA ini penting bagiku (:

today nak corat coret pasal member aku yg lama yg baru semua ade
yg pasti they all my friend tp tak der lah satu FB's friend tu aku kutip
yang highlighted je laa kot to those tak de dalam senarai tak payah hantar flying kick sedas kat aku
 sorry banyak maa
HE HE ( sincere nie )

okayy merapu dushh
klau tahu dulu i dkat mrsm pdrm . hebat ouw kepo dia tak boleh lawan laa
dekat kulim, kedah pernah pergi ? dah maju ouw skrang
no stop ! back to main point MALIN

okayy bismillahirrahmanirrahim . haa ikut ikut HEE
dah tiga tahun aku kat situ mesti la banyak kenangan kann
apa korg tak der ke benda best dlm satu skolah mesti ada kann kan
hari nie nak stori mori banyak banyak pasal org yg slalu ade dalam hati aku
che waahhh dari A to Z
  maap la bosan kan apa nie blog kau ke aku ? aku kan so just shut up nak &^%$# dalam hati kau dapat dosa sorang sorang HAAHHA

mula dengan BFF aku laa panjang nie , ade 8 ouw tapi aku nak list gak sorang2. kalau hmpa baca bangga la sikit . penat buat ni
ini masa balik skolah , BUSUK BUSUK semuanya tapi cheer bebeh tu yg stylo pasal mereka ini
muka ketat pun cover jugak nak bg cun , HA HA itu lah kami 
aku takdak takpa klau tak sapa nak amik gambar kan ?

fewwit tediaa awek(S) cun dah sampai mana dia mana dia taraa
te amo vaneciiao~ ::merepek

meh meh tak habis kenalkan pun nak show off kan jugak my frends HA HA
best ouw dengn mereka enjoyable moment byk telatah baru wakaka
sorry guys aku kutuk dekat sini act kutuk kutuk manja kayyh . okayy noktah

well
so many many many things jadi dengan mereka ini of course la patah jari nak crite
tapi aku ingat sgt kami fly sama sama pegi parit buntar just nak beli baju untuk annual dinner
gila nak mati awal kann kantoi ngn ckgu mau satu geng kena campak JDRM
tp its okay kami hebat mana nak kantoi

kami lagi takdk port yg lg GEMPAK nie yg paling stylo bebeh . rindu kann klau ada kwan2 mcm nie ? :')


tu baru satu
outing sama sama dekat giant
sebab mereka lah aku jadi periang (kot)
ingat lagi makam McD la sambut birthday ke hapa lupa dahh tp ade gambar
jap meh aku tunjuk muka muka cun aww yeckkss HAHA
ni lah dia smua perak nak mkn kat McD baru bukak~ smile(:

elehh setakat makn McD sama sama je pun
apa biarlah bukan selalu Once A Life kan ?
woot woot bukan tu je ingat lagi masa nak PMR bapak best
mcm hantu lg sepah sepah bilik last last kita baca komik ja mlm exam math
tak sedar diri betul smuanya (oppss)

ingat ni muka nak masuk dewan GEMPAK relax je kan . pose lagi tu yaw

pastu pastu ingat lg masa nyanyi lagu sama2 aku simpan lagi aw :')
take our heart~ ( memandaikann kita ubah tajuk )
dah lama jgk tak dengar lagu tu . roomate kat tgb smua boring dah hari hari memekak sbg alarm
oh haa thanx deyla buat video utk aku wlau aku tau hg dendam ngn aku pasal leena muniandy kan ?
HA HA evil gila aku letak kain hg dekat rmbut dia haihh


dah dah pasal hampa cukup sat na nanti aku masuk lg kalau rajin.
next is ~~~ BAPAK panjang HA HA
nak kenalkan kaka ngan abg aku act pelik jgak sbb mereka ini satu batch ja ! entah knapa rapat smpai jadi sedara . mungkin ada KIMIA

mungkinlah

so last last kami end up dgn no contact jgak , sedih jgak tapi tak pe sweet moments tu ade
kan abg ngan kaka kan walau terpisah tiga2
simpan drawing tu baik baik k . penat lukis aww
okayy
yg comel mcm minah arab ni kaka aku , mcm vampire kann ? putih pucat
 sorry la kak i lagi tinggi dari u and u know it HA HA
and i know ur hidung tip top lahh wallah maap kaka
Syahirah Fitriah . MRSM PC , sweet 17 , humble love to mamble HAHA sori kak

dah dah abg aku nie plak act skrang dah tak pggil abg dah nanti maksiat HE HE
tapi aku panggil nie memang vetul abg k no love love maa
dia pun aku tak phm dia lagi lagi laa tak paham mcm mana kami rapat
sedangkan dah laa kenal pun idok kann
Shamel Ikmal sedap kan nama dia , Kelantan , MRSM PDRM
maap tak da gambar takut nak cilok gmbar laki laki HA HA


okayy
klau berckp atas smpai bawah confirm kering blood plasma aku . okayh melampau tu aku tau ! errk

next sambung pulak fuhh asal kau dah penat baca ? tulisan senget benget mcm kau haha main main saja
confirm kena bakar klau korg terasa kan maap lagi ya (:
 dan dan presenting pulak my . .

migty group yeahhhh ! MIGTY 12 mmg gempak la kan best actor and actress dpt kat kitorang
sapu habis lah sumpah happening wlau malu nak berlakon sbb mcm apa lg watak
tp aku narrator je wallah . best ouw
migty nie program lpas PMR yg takde benda lain selain keseronokan
even klau dengar ceramah BAPAK berleter pnjang punya tak kesah dah sebab dah habis PMR kan
time nie sgt seronok weh tp time nie first clash ngan ex aku
activity terlampau extra maksima infinity punya syok sampai cover kan kesedeihan aku masa hilang my baby
yeckss skrg tak dah dulu je baby baby HA HA
patut laa dulu hot aku tak kesah hbgn kitorang dah kemain lg aku mcm org gila time migty nie sorry bro

nie tedia group aku last night nie lepas dinner sempat pose . cun melecun tip top handsome lahh.

tu baru satu tapi mmg yg tu ja ada . kenangan nie~ dah tua bole usha balik tu pun klau blogger tak hapuskan lah
maju ouw org tua zaman nanti . usha fb twitter blog apa lagi yg dari muda kanak kanak smpai ke tua
evolusi kot HA HA boleh wasiatkan pun best
okayy dah ! merapu lagi . (:





okayy dudes , yg atas nie pulak mesti laa HR aku bangga nih bangga nih
aku pun tak paham dgn mereka (photographer) snap time aku pose mcm tu tapi takpalah bukan slalu
muka smua bajet je tapi ni time F3 last year kot sbb f4 dah bubar
tapi bgga laa sikit masa nie ade dua BWP
skrg nie pun dua org naik jadi BWP dua org PKP
power kan kan mereka ?


haa tenok tenok barisan pemimpin perkasa yeahhh
bila usha balik gambar nie sumpa mcm apa lg aku selekeh nak mati
apek jual sayur pun tak selekeh mcm aku . kan kan
tapi takpelah Once A Life kan AHHA
wlau aku tak minat sgt nak kamceng dgn mereka tapi okayy lahh kita smua sahabat kan ?

aku ingt waktu mereka mrh aku . HA HA kesian mereka.
mmg aku tak buat kerja
tapi sekali sekala tlg member apa salhnya ?
act mmg salah aku tp alah aku buat tak tahu *krik krik
HA HA maap kalian (: sy hargai kalian trimass



okayy aku penat

next sambung pulak dg muka muka org berjaya
not mean laa yg takde dlm nie tak berjaye cuma rezeki Allah bagi tak tau bila jah
dalam nie calon calon PKP ade tiga ja MRSM TGB , MRSM PC dan MRSM Taiping
mostly taiping laahh tenok laa muka muka bahagiaa.

seronok masa nie last2 day KIKS wlau tak brapa diraikan =.='
HEHHE tapi okayy la dpt jugak hadiah wlau cuma seketul fail




okayyhh nie sumpa last penat kau baca aku pun rs jugak HE HE

next

takdak dahh haha nanti aku sambung lain
manyak lg maa biasalaa org dah sweet seventeen kan ewah ewah
this is real life eh mestilah HEE tata :D

postedby : MalinBlossom always Blossom

Friday, 16 March 2012

HUHH !

aku sangat bodoh sebab suke kau . nape ?
nape aku lalai , dulu dah ckp jgn suka org
bengap sgt lahh aku

i had just learnt to love a man only from heart
no conversation
never know each other
keep it in heart alone
but i have failed that !
 i try to get closer to him and see
what i have got

maap kalian . saia emo pada diri sendiri.

kan dah jadi haru biru
arghh silap aku pegi layan perasaan
dah dah sudah . jgn lagi
tak sanggup aku
tlg lah MALIN
get rid of it sebelum Ahad nie
jgn terpedaya lg


to everyone
jgn simply suke org
memang bole jadi chocolate
sweet and available

boleh jadi parah
tertores dari dlm
stay away from it . please . its hard

im sorry coz mambling all the way up to down
there was an advice
dont ever jatuh hati dekat a man that you dont really know
and stop loving him before you already start to
be nice to him

to someone , im sorry i dont blame you
he's yours , not mine

deep inside , there were pain . by : MALIN

Wednesday, 14 March 2012

BAHAGIA KE TAK ??

actually , tajuk nie rase tak de kena mengena pun . it was just that boring pulak
 hari2 kita coret feelingest statements , 
best jugak share menda2 cam gini kan ?

hari nie nak share a little things about REDUCING weight . HA HA
macam stylo jep . tapi nasib laa , KONGSI je
i had just noticed that most people are not constantly
control their body weight , is less motivated on this knowledge or site or maybe.. lantaklah BI lingkup pun.

so today , i want to share charts yang wajar diikuti . 
STEPS , nak kurangkan body weight nie.


PLANNING - set kan date , tempoh , and berapa berat yg nak diturunkan (add : food schedule)
eg : in a week , 1 kilograms
lunch : less rice , or take either cereal or try avoid
dinner : do not AVOID it , avoiding it may lead to increase ur weight\


CONTROLLING MEALS - take any meals on time (not too much in a time)
* slowly , exchange your eating habit :
less intake of carbohydrates & processed food  or
make SCHEDULE for daily meals (to prevent uncontrolled feelings of eating)

EXERCISE - maximise the amount of sweat excreted out of body !
jangan malas ! every weight loss is NIKMAT !
tahu tu ? so , keep on moving
take a challenge in a time interval (depend on individual)
to accomplish your exercising goals .
means that cabar diri , in a week (eg)
try at least 15 minutes of exercise ( swimming , jogging , sports , etc )
for each DAY
or
ONCE in two day
or 
the less is ONCE a week

MOTIVATE YOURSELF - dont be over excited on losing weights!
unless you will anorexsia nervosa ( something sounds like that )
and teruskan tekad nak capai target
GOALS need to be accomplished yaw
wajib tuh . paham ?
just try to be a healthy person


and SET YOUR MIND ~ most important part
semua org bergerak mengikut mindset masing2
tahu tak ? better ambil tahu k

" You may do , if you think you can "

GOOD LUCK k peoples ? HA HA
cherished by : Malin Blossom
source : Google

Monday, 12 March 2012

it was AWESOME !!

i have just check on my thumbdrive-thru (memandai je tambah) HA HA . WA ! i was shocked . there's a lot of my pretty faces . HA HA joking . so hari nie nak introduce myfamily members . WAKAKA tak nak tengok jgn bace k . diulang DONT read if tak nak tengok .


kiri : kakak , abg zahir ( suami akak ) , papa
kanan : mama , aku ( yg comel ) , abang
this is mine . yours ade ke ? HA HA ~sweet moment


introducing this was taken durin EID celebration . wallah . 
same-2 cute kan ? i know it




my sista and me . ma mesti marah tngok cekak pinggang . tak pe lah Once A life .


tak nak laa lupekan TGBians moments . i was very grateful , having nicest friends ever . that thought me lot of benda alah kat dunia nie . kadang2 i buat u all marah sori yek . 0-0 la kan korang pun selalu jugak HA HA . my beloved classmate . ni ha 14th kingdom kita jadi lagi unite k ?
paling centre , paling tinggi . HA HA


and unexcuseable my friends dekat MRSM PDRM , the college that brought me till this stage . THANK korang , kita banyak sweet moments . RINDU habis nie . give a clap *papp , u're listed in my blog . HA HA jumpa lagi nanti , bawak anak-anak time reunion tau . tengok sape paling banyak . yeahh

BFF forever ~!!


before aku end merapu di pagi hari nie , seronok sangat my life gets better sinde masuk TGB . memang bumi tarbiah la katakan . next time I coret2 lagi laa . since Homework tak gerak lagi . tapi chill la kan . " belajar kena enjoy " best ni . hm . baii . HEE
 
i was enchanted to ~ lalala :)

Hari AKU walau tak selamanya (:

EHEM EHEM . hari nie was freak day ! suddenly it comes ,
mcm mimpi je tau , i really2 dont believe it .
tahu ke ape ? tak bole story yaw
malu lah i nanti
CLUE jea . best2
and now i feel like singing a thousand years 

" one step closer...
i have died everyday waiting for you..."

ALLAH . really unexpected this had happened to ME !
HA HA , again i am a little crazy girl . (little highlighted)
yeahh whatever , im kinda happy
lalalalala~
hope this is not the last chance
HA HA really AWESOME ~!!

fuhh *sigh . DONE . done with this happiness , control your emotional act.
another 9 months to go , 
another 9 homeworks to be done =.=' 
due date : 18 MARCH 2012 - remember!

ape ? kau rase pelik dengan post aku nie ? tak payah bace . THANX je laa sape2 yg terbace.
HAPPY (: 

Sunday, 11 March 2012

somewhere by somebody :P

susah nak determine ape kena dengan aku
freak laa
aku malas nak fikir
mainkan je ke
atau aku syok sendiri
wallaweh
bukan die tahu pun
HA HA tak payah kesah sangat
tapi aku tahu ape yg aku rase
aku tau tak kekal pun cam ni
bukan lame pun
teruskan perjuangan dulu 
9 months to go

terikat pulak dengan lagu ENCHANTED by Taylor Swift
HE HE bole perasan sorang2 lagi kan
aku doa kau bahagia ,
eh mane bole kau dan aku dan dia dan mereka dan kalian BAHAGIA
bahagia tau
 
yeahh layan laa lagu nie . best
two thumbs up :)