It's a Jurnal, Partner, and Storylife

Saturday, 9 June 2012

Dabo Singkep Part One

But today i succeed, at last posting on my holiday :P Act it's a school trip for Community Service.

Do you know where? It's Dabo Singkep, Kepulauan Riau, Indonesia.

Sebelum Tiba Di Indonesia

We, TGBians send 50+ participants for this trip. Because of the-most-participation-ever, we have to have our own organisation. We need to prepare for the dancers. Haha for Zapin. The MT and AJK's had been selected. Not me who join the dance, but the GUYS. Oh, Im so proud of them.

Sebelum pergi tu, dua minggu untuk exam Sem 1. Kesian mereka setiap malam berlatih. MT pulak facepalm fikirkan mengenai dana, surat and so on. But we, yang bawahan pun tak duduk diam. Apa yang buat aku benarbenar shocked is malam nak cari baju dekat bilik stor tu.

Unexpected! Kalini aku joinla sebab aku under AJK Penginapan, so takbanyak kerja di Malaysia. Maybe takdak langsung. Malamtu kami ramairamai pergi geledah bilik setor Blok E, F dan G yang banyak baju turun temurun from one batch to another. Cari yang okayokay, pastu asingkan, masukkan dalam plastik dan kumpul dekat tengah dataran. Masa tu tak rasa penat langsung walaupun berpeluh nak bagai. Alhamdulillah :)

Nak dijadikan cerita, we make the round table of Block E as a place of lepak. Tersangatla best masa tu. Ye lah eventhough dengan org yg takpernah rapat pun boleh jadi Geng macamtu. Wah hebatla TGBians. Celoteh la sampai 3 pagi.

This trip memang challenging. Before pegi tu, semua kelam kabut nak kena call for Dana. MT pulak especially Secretary pening memikirkan dana yang dalam akaun KOOP. Kesian mereka. Kami hanya mampu komen dari bawah. Funniest part is masa Firstly aku call, Alhamdulillah diangkat. Pujuk punya pujuk lastlast dia letak mcmtu ja. CEIT apala pakcikni. But, takpela aku dah try kan? At least aku dah jalankan amanah aku.

Okay ni before pergi. Tak sabarsabar gila gua cakap. HEE. Exam agak terabai tapi spot question banyak membantu ;P


Jengjengjeng..

Tibanya hari yang dinantikan. Kami bertolak pergi KPM Ayer Molek lepas Asar macamtu. Awal-awal dah kena marah sebab ada a few girls yang lambat. Aku pun =.='. Org last pulak tu. Dah sampai KPM, having dinner and yang kelakarnya, boleh pulak kucing tu pancut dekat Nana. Kesiann Nana. HAHA

Then malamtu I dont Sleep, sebab nanti takut tak terbangun semuanya. Memandangkan semua org dah lentok before aku, so aku takjadi tidur. Pagi tu pukul 3 pagi bertolak dari KPM and we arrived Stulang Laut 20 minutes befor 7.00am.

After that, first time naik boat yang lama perjalanannya. Alhamdulillah the way to Tg Pinang clear, tak mabuk.

No comments:

Post a Comment