It's a Jurnal, Partner, and Storylife

Saturday, 9 June 2012

Dabo Singkep Part Three

And so,

Arrived Tg Pinang, Alhamdulillah :)

We check-in hotel, then rest for a while. Oh. Tired and sad faces everyone. That evening, some keluar jalanjalan and pusing kawasan sekitar. Malam pun keluar lagi, pergi makan. Nasib baik tambang Rp3000 je, tak mahal pun. Tapi yg sedihnya, dia cakap nak bawak kami pergi Carnival. Ingatkan best la sangat, karnival pendidikan je. Teserempak dengan Nor , Ahnaf, and tak ingat sorg lagi.

Penat jugak jalan takda benda nak beli. Last last kami end up dengan makan dekat situ. Lepastu balik hotel, tidur. Bestla siapa yang main True or Dare samapi tidur kat kakilima tu kan :P

Besoknya,
Memang betul shopping kalini. Bayangkan telekung suteranya RM 50+ je ? Rambang mata kan? I bought kain for Eid Celebrations. Tak sabarnyaa nak tunggu baju tu siap. Songket Indon. Duit memang habisla. Dulu before datang sini mama cakap "bukan nak beli apa sangat kan". Nah ambik balik dengan Zero Rupiah.

Then kami pun naik feri balik Malaysia. Oh so sad, dah habis ke trip yg kami prepare selama exam weeks tu? Dah habis ke? Macam tak percaya je. But the fact memang dah tamat pun. Dekat Stulang Laut pun ramai la parents dah ambil. Budak Johor la. Kami yg tak berkenaan ni naik bas balik maktab.

Allah, it was the best trip ever. Dekat situ dah tau dah perangai semua orang. Even though much la jugak moments yg diorg storystory tu tiada aku, but I can feel the happiness. You know why?
Because we, Kumpulan Riau
(Bal suggested that name)

No comments:

Post a Comment